1851123.jpg

Tässä on Simppa, australianpaimenkoira :-) Jätkä tuli vähän 'nurkan takaa' mutta sen koko seitsemän viikkoinen elämän alku on ollut meillä hyvin tiedossa. Kasvattaja Hansun kautta olemme tutustuneet ausseihin varsin tehokkaasti ja ukon kanssa mietitty että siinähän olisi uusi rotu mitä kannattaisi joskus kokeilla etsintä töihin. Se tilaisuus paukahtikin nenille yhdessä illassa, hyvä niin. Simo on siis Jussin tulevaa projektia ja aika näyttää mistä etsintä lajista tämä poika tuo leivän taloon, toki minäkään voi näppejäni irti tuosta pitää ;-) Mutta potkua Simossa riittää meille molemmille ja lapsillekin.

1851135.jpg
Kalle mielipuuhassaan Simon ja sen sisarusten kanssa, kovasti poika taas haaveili omaa pentulaumaa kotiin..

1851136.jpg
Mitäs sitten tehtäis...

1851126.jpg
Ellan ja Simon hellä hetki.

1851127.jpg
Taitaa Simolla iän myötä 'pissi' nousta sen verran päähän että nämä kauniit silmät muuttuvat 'sen' värisiksi :-D

1851168.jpg

Iitu ja Manta ovat kotiutuneet hyvin laidunelämästä. Hevosia hakiessa ei tarvinnut houkutella niitä autoon, taisivat huokaista tyytyväisenä kun pääsivät takaisin keittiön ikkunan alle norkoilemaan. Koirat ja hevoset eivät noteeranneet toisiaan sen kummemmin, hepat kyllä huomasivat uuden tulokkaan. Simoa piti käydä nuuskaisemassa pari kertaa ja todeta että 'ai nää on näitä'. Pentua hieman jännitti mutta periksi ei antanut, istua nökötti vaan.
Niin kotoisana Iitu ja Manta tonttia pitää että jo tänään makaavat pitkin pituuttaan keskellä etupihaa eikä päiväunia häiritse edes ohi kiitävät koirat. Nyt sitten alkaa pikkuhiljaa kesän heinämahan kavennus, Iitu on valtavan kokoinen mutta Manta on pysynyt aika sutjakkana. Mantan harja on muuttunut tosi vaaleaksi, näyttää ihan minikokoiselta suokilta :-D

1851175.jpg
Manta

1851171.jpg
Iitu

.