Nyt on rupeama takana, rankkaa mutta hauskaa oli! Lauantai oli pitkä päivä Mantalla rotuesittelyssä koska esityksiä oli kaksi ja siinä monen tunnin väliajalla ei neiti saanut hetken rauhaa ;-) No Manta ei näyttänyt kiusaantuvan jatkuvasta rapsutusten tulvasta, itse olin sitä mieltä että välillä levätään ja vein sen päivätorkuille autoon. Ja levon tarpeessa se näytti olevankin, Manta onneksi lepää autossa kuin olisi kotikarsinassaan. Taas jaksettiin edustaa..

1568834.jpg
Manta siellä keskellä jossakin :-D

Ihmiset olivat kovasti kiinnostuneita rodusta, onneksi meillä oli esitteitäkin mukana joita jaettiin kiinnostuneille. Suu vaahdossa sain selittää näistä maan mainioista mineistä, mikäs sen mukavampaa :-) Mantasta on myös tulossa juttua ja kuvia muutamiiin lehtiin.
Messuilla oli esillä paljon eri rotuja, ehkä mielenkiintoisin ja komein oli shire tamma Lappeenrannasta, aivan VALTAVA!

1568874.jpg
Maailman suurin ja pienin..

1568839.jpg
Mantaa ei jännittänyt yhtään :-)

1568843.jpg
Manta yritti käsittää suurta kokonaisuutta, shire taisi pohtia jotakin päinvastaista.

1568880.jpg
Yleisökin pääsi vertailemaan mikä on suuren ja pienen hevosen ero ihan oikeasti.

1568888.jpg
Päivän päätteeksi pääsi Manta nurmelle vähän irroittelemaan.

Ninni oli mukanamme auttamassa molempina päivinä, kiitos hälle! Ninni otti lauantain kuvat. Tämä sunnuntai menikin kuvaajalla Mantan kanssa match showssa, koska itse esitin Iitun. Tämän päivän kuvia tulee jostakin myöhemmin.
Mätsäri tuomarina oli tosiaan se sama rakennetuomari joka jo pari viikkoa sitten antoi Mantalle 'tuomion'. Tällä kertaa Manta ravasi paremmin koska tykkää juosta nurmella. Arvostelu oli samantyyppistä kuin viimeksi, hyvässä kunnossa edelleen.

Iitu yllätti riehakkaalla käytöksellään, no yleisö ainakin tykkäsi ;-D Se hyppi pystyyn ja kauhoi etukavioillaan aina tilaisuuden tullen protestoiden ruohon syönti kieltoa. Mätsäri oli valtavan kokoisella ruohokentällä ja se oli Iitulle taivas ;-D Meno oli varsin kiireistä jonka takia tuomari antoi kakkosen, arvostelu oli hyvä. Iitun arvostelussa luki lihaksikas ja tiivis! Ei siis mitään mainintaa lihavuudesta, no mielestäni saa kyllä vielä laihtua. Tuomari piti Iitun rakenteesta ja liikkeistä, miinuksena lyhyehkö kaula ja pihdit? takajalat. Oli kiva saada rakennearvostelu Iitustakin. On se vaan mainio äiskän 'iso vaalee'!

Ensi viikolla joudun luopumaan hevosista toviksi. Ne menevät Ritan luokse Poriin laitumelle ja oripoikien luokse ;-)
Nyt alkaakin sitten kesän koiranäyttelyrumba collieiden, Demon ja Helmin kanssa ja hakutreenitkin jatkuu toki edelleen Demolla ja Pyryllä. Ja kohta päättyy Kallen koulu, saadaan kesän verran loinia aamutuimaan edes hitusen pitempään.