Kieroutunut onni on omistaa uroksia ja narttuja vino pino! Mokka ja Mari viettää kiima aikojaan, eiköhän muut akat seuraa kohta perässä *gggrrr* Urokset juoksee tontilla kilpaillen kuka kerkiää ensin 'juomaan' akkojen kuset maasta. Vanha Maunokin on olevinaan niin vetreässä kunnossa että saa nähdä koituuko tämä kiima sen kohtaloksi. Vaikka kyllähän rajan eläkeläiset aina yhdet akkojen vouhotukset kestää ;-D
1461285.jpg
Mauno the Mölli tietää missä olisi tavaraa tarjolla :-D

1461267.jpg
Java ja Pyry, nämä ei ainakaan jätä ruokiaan syömättä yksien akkojen takia. Puolivuotiasta Pyryäkin pitää jo vahtia koska yllätin sen Marin selästä harjoittelemasta :-O  Jopa on yritystä pikku miehessä!

Hevosten kanssa on tiedossa reissuja tälle kesälle ihan mukavasti, joutuu karsimaan koiranäyttelyitä pois tieltä. Kun jotenkin voisin jakautua eri paikkakunnille yhtäaikaa, njääh!
Toukokuussa on hevosmessut Harjussa, jospa pääsisimme sinne Mantan kanssa rotuesittelyyn näytille. Sitten on Helsingissäkin messut, sinne menen miniheppa ihmisiä tapaamaan ihan turistina. Sitten olisi hevosille myös mätsäreitä lähiseudullakin, jospa käydään niissäkin. Jonkin aikaa kesästä hepat ovat Porissa Ritan luona, siitä reissusta toivotaan ensi vuodelle pikku varsoja...

1461260.jpg
Iitun käyttäytyminen enteilee kiimaa jo nyt (toim. huom. molemmat tammoja ;-))

Ostinpa kunnon klipperin ja mennä ajelin molemmat tammat kokonaan. Karvan alta paljastui oikeita minihevosia ;-) Kieltämättä talvikarvassa muistuttivat kovasti shettistä. Nyt kehtaa mennä ihmisten ilmoille ettei tarvitse olla pöllyävässä irtokarvassa keskikesään asti. Iitu on vielä lihava mutta suunta on oikea, Manta on aika jees vaikka molemmat voisivat kyllä olla lihaksikkaampia. Hepatkin ovat kärsineet minun tämän vuoden sairasteluista :-(
Jussilta sujui klippaaminen kuin ammattilaiselta, onhan hän omaa päätään ajellut vuosikaudet ;-D  Minä sainkin sitten noottia huonosta ajojäljestä. Hepat käyttäytyivät aivan tyynesti operaation ajan, suorastaan nauttivat isännältä saamasta huomiosta, hih! Onnistuisikohan videon ja videon2 linkitys klippauksen aloituksesta Iitun kanssa.

1461261.jpg
Iitu nauttii kevyemmästä olostaan :-D

1461266.jpg
Mantaa kutittaa tuoreen klippauksen jäljiltä. Onneksi tontti on täynnä sopivia mäntyjä joihin hinkata..

Tänään kävin KPH:n järjestämässä Match Showssa Tavastilassa, fiksuna ajattelin että eihän siellä kauaa mene kun keli on niin huono. Oli kätevää lähteä maksullisiin harjoituksiin nurkan taakse, siispä Helmi ja Pilvi matkaan. Helmille viime hetken harjoitus ennen Lahden näyttelyä ja Pilvi pääsi pitkästä aikaa ihmisten ilmoille. Pyry veli sentään pääsee aina hakuharjoituksiin, oli siis siskon vuoro.
Mutta olipahan paikalla väkeä paljon ja vielä kunnon mutakentän keskellä :-O Aivan karseeta, onneksi ukko kävi tuomassa kumisaappaat, muuten olisin jättänyt leikin kesken. Suurin osa ihmisistä oli kesäkengillä paikalla, jollakin taisi mutavelli imaista kengätkin jalasta.
Helmi ja Pilvi eivät märästä pellosta välittäneet, Helmi taisteli kylmissään itsensä punaisten parhaaksi pieneksi koiraksi ja Pilvi saven värisenä oli punaisten paras pentu! Ja mitäs sitten, kuinka jakautua BIS kehään kahden koiran kanssa? No löysin paikan päällä toimettomana ;-) notkuneen Helenan josta pikapikaa löytyi pieni terrieri-ihminen ja niin hän huomasi esittävänsä parsonia BIS kehässä :-D
Vaan niin se Pilvi näytti taas pitkän pinnansa ja esiintyi puolivuotiaan hermoilla BIS1 koiraksi ja Helena taituroi Helmin sijalle BIS3 !!! Aivan huippu päivä. Pilvin ja Helmin rohkeat iloiset luonteet ja reipas liikkuminen märässä pellossa oli varmasti se pointti miksi niin hyvin pärjäsivät tänään :-)

1461284.jpg
Helmi

Alla suohirviöt jotka suorastaan etsivät mahdollisimman upottavimman kohdan mistä juosta läpi. Tämän päivän menestymisen salaisuus ;-)
1461276.jpg
Pyry ja Pilvi

1461274.jpg

1461273.jpg
Pilvi, päivän BIS koira.

1461268.jpg
Ja vielä tuore kuva Roosasta, karva alkaa mukavasti kasvaa. Tästä kuvasta tulee niin Roosan emä Lilli mieleen :'-)