Eilen oli aivan karmea päivä. Niin kauan kun minulla on koiria ollut, olen 'odottanut' koska jollekin nartuista tulee kohtutulehdus ja huomaanko sen ajoissa jotta keretään lääkäriin jne. Juu kuulkaas, kaikkea mahdollista täytyy panikoida etukäteen ;-D

No eilen aamulla kun kaikki koirat murkinoivat keittiössä, seisoi Mokka kuppinsa edessä poissaolevan näköisenä, se ei syönyt! Ennen kuulumatonta, Mokka ei ole eläissään jättänyt ruokiaan syömättä, se söisi muidenkin ruuat ja vähän enemmänkin jos silmä vältäisi, varsinainen talomme ruokarosvo!
Edellisenä iltana se oli ollut aivan normaali, syö ja liikkui. Törkkäsin kuumemittarin takapuoleen ja mittariin tuli huimat lukemat vajaat 41 astetta lämpöä. Mitään ulkoisia merkkejä ei ollut, ei vuotoja tms. Tosin uroskoiramme olivat kiinnostuneet jo pari päivää aiemmin Mokan takapuolesta...hhmmm. Kiima oli loppunut pari viikkoa sitten. Epäilin kohtutulehdusta, käääk!

Soitin Eläinsairaala Sykkeeseen ja sanoivat ottavansa Mokan vastaan heti. Sitten kävimme pikaista 'kaupankäyntiä' Ellan kanssa koska pikku neiti istui jo autossa valmiina odottaen terapiaan lähtöä :-( Nyt peruuntui terapiat, Ella leppyi jätskireissulla isänsä kanssa ja minä porhalsin Mokan kanssa Kouvolaan.
Aavistukseni kohtutulehduksesta osui oikeaan, ärhäkkä tulehdus olikin ja varsinkin kun se ei vuotanut ulospäin. Mokka sai täyden kympin hoitoa Sykkeessä, kiitos heille!

Nyt sitten toivotaan kipujen hellittävän. Mokka ei valita mutta ei myöskään liiku vapaaehtoisesti, aamupissalla kävi pakotettuna. Aamulääkkeet työnsin kurkusta alas ja annoin ruiskupullosta vettä päälle, ei siis vesikään maistu. Ruokaa on tarjolla useana variaationa Mokan pedin vieressä, ei vaan maistu! Jospa tämä tästä pikkuhiljaa :-/

Sinänsä erikoinen tämä tapahtuma koska tällä viikolla meillä oli tarkoitus viedä Mokka (kuin myös muutama muukin) kohdunpoistoon. Mokka päätti laittaa vähän vauhtia suunnitelmiin ;-)

1552686.jpg
Mokka kevät hölkällä..