Nyt on sitten meikälikka korkannut ensimmäiset hevosmätsärit. Kivaa oli, nyt kun malttaisin odottaa Harjun hevosmessuja muutaman viikon :-)
Ensin olin kuuntelemassa Connemarayhdistyksen rakennetuomarin kertomana 'kuinka hevonen esitetään' kurssilla. Samainen tuomari arvosteli sitten kaikki hevoset päivän aikana. Hän painotti arvostelussaan hevosen hyvään rakenteeseen ja mielestäni palkitsi hevoset sen mukaan. Koirapuolella kun ei rakennetta arvostella (toivottavasti) vaan esittäminen on se pointti niinkuin mätsäreissä kuuluu ollakin. Hevospuolla on ilmeisesti välillä näin?
Oli mukava saada asiantuntevalta ihmiseltä mielipide Mantasta. Itse kun en hevosista mitään tiedä niin sain vahvistusta omaan mielipiteeseen Mantan suhteen ja en ollenkaan pöllömmin ole Mantaa 'sillä silmällä' katsonutkaan. Manta ei kilpailussa sijoittunut, koska tuomarin mielestä takaliikkeet eivät olleet hyvät.

1517649.jpg
Kentällä oli aivan mieletön hiekkapöly, kuvakin ihan harmaa.

1517650.jpg

Olin todella tyytyväinen Mantan esiintymiseen. Me kun tehtiin kaikkien sääntöjen vastaisesti ja lähdettiin harjoittelematta mätsäriin :-D Manta seisoi aika rauhallisesti ja liikkui todella reippaasti. Se myös vastaanotti ystävällisesti kaikki rapsuttelijat joita riitti koko pitkän päivän. Taisi seudun ihmiset nähdä Amerikkalaisen minihevosen ihan ensimmäistä kertaa..

1517655.jpg

Päivän BIS2 oli Nisse hevonen (linkki oikealla) joka on Sannan ja Riikan vuoden ikäinen ori varsa. Nisse on syntynyt Kotkan ratsastajien talliin yllätysvarsana, isästä ei ole tietoa :-D Siitä onkin tulossa todella komea poika, jäi hienot rotuhevosetkin taakse ;-) Onnittelut tiimille ja kiitos seurasta ja avusta. Hoitaja Pauliinalle kiitos kuvaamisesta!
1517664.jpg
Nisse ja Sanna